מנחה של ערב שבת ביחידות

הרב יצחק גרינבלט

כ"ט אייר תשע"ה
שאלה
בס״ד שלום כבוד הרב, אני גר במקום שאין בית כנסת ולכן אני מתפלל יחיד. השאלה שלי היא האם אפשר להתפלל יחיד במנחה של ערב שבת, ואם כן אז בסמוך לקבלת שבת? ובכללי, בתפילות של שבת האם אפשר ביחיד?
תשובה
בס"ד שלום רב. לפי ההלכה מותר להתפלל ביחיד אם אין מניין. אבל אשמח להיות בקשר ולעזור אולי בכל זאת נמצא לך מניין ואז תוכל להתפלל ביתר שלמות. ויתר מכך, אם תרצה אשמח להדריך אותך מה אפשר להתפלל ביחיד ומה לא. בברכה הרב יצחק גרינבלט.