• הפטירה והשבעה

"הרב שלי נרעד והצביע לשמיים..."

הרב רואי מרגלית

י"ב כסלו תשס"ה
שאלה
דודה שלי נפטרה ב-12 לחודש. גם סבתא שלי, ובעלה נפטרו ב-12. ודאי יש משמעות למספר 12. כששאלתי את הרב שלי הוא נרעד והצביע לשמים. אין לי ספק שזו ידו של הקב"ה. אני מאמינה אך אני רוצה יותר בהירות. אתה יכול לעזור? אהבתי אותה מאוד, היא היתה צדיקה ענותנית ועדינה. היא היתה בת 90 כשנפטרה.
תשובה
ודאי שיש משמעות לתאריך פטירתו של אדם ואין מקרה בזמן המיתה, אך אין אנו יודעים בזאת וזה מסוג הדברים שעליהם נאמר: הנסתרות לה' אלוקינו. ולכן עדיף לנו להתרכז במה שאנו יכולים לעזור לנשמת המת כגון: לתרום צדקה או ללמוד לעילוי נשמתו ובזה תגרמי לסבתך נחת רוח גדולה. הרב רואי מרגלית.