• היתר המכירה

היתר מכירה - תשובות לרב גורן

מכון התורה והארץ

כ"ב אייר תשע"ה
שאלה
שלו’ כב’ הרב. בעניין היתר המכירה ראיתי בספר תורת המדינה לרב גורן זצ"ל שהתנגד להיתר המכירה בזמננו משני טעמים: 1. לדעתו אין אפשרות למכור רוב אדמות ארץ ישראל, אלא רק מיעוטן. 2. בגלל שיש בעלות-על יהודית של המדינה על הקרקעות, לכן לדעתו לא מועילה הבעלות הפרטית של הגוי על הקרקע. (ע"פ תוס’). רציתי לבקש מכב’ הרב שישלח או יפנה אותי לתשובה לדברי הרב גורן זצ"ל. תודה רבה.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' עיין במאמרו של הרב יגאל אריאל שליט"א במשנת השמיטה (לזכר הרב דאום זצ"ל). בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ