- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
שאלה
האם אני יכול לפזר תבלין מעל סיר בשרי שמתבשל ומעלה אדים, ולאחר כך לשים מאותה קופסה של התבלין לסיר חלבי שמעלה אדים? אני חושש שמא האדים נקלטו או שאין צריך לחשוש כי זה רק כמה שניות? ואם כבר עשיתי את זה מה הדין לעניין הכלים והמאכל תודה
תשובה
אכן לכתחילה אין לבזוק תבלינים ישירות מעל תבשילים חלביים או בשריים, אלא יש להוציא מעט תבלין לתוך כף היד, ומהיד לתת לתוך התבשיל.
אמנם בדיעבד הכלים והמאכל לא נאסרו.
בברכה,
הרב עודד מילר