שאלה
הרב ענה שניתן לאכול בבית צימחוני שאינו שומר כשרות אם מוודאים את טבילת הכלים, עישור הירקות ובדיקה מחרקים. לא כל כך הבנתי את תשובת הרב, איך אדע אם הם מנפים את הקמח? ואיך אדע אם רוטב הסויה שהם משתמשים בו כשר? איך אדע שהביצים בדוקות מדם (הם מגדלים תרנגולים בחצר)? ואך אדע שלא שמו לי בצלחת פירות ים (להם לא כל כך איכפת)? בקיצור, האם זה מעשי להתחיל לברר איך ומה שמו בכל דבר שמוגש לצלחת?
תשובה
השואל מעלה חששות שהם וודאי חששות נכונים. אם לא ניפו את הקמח, למשל, וודאי שזו בעיה. בקיצור אם יש את החששות הנ"ל זו אכן בעיה לאכול אצלם.
מסעדה צימחונית ללא הכשר.