• תרופות וויטמינים

כשןרות האומגה שלוש של חברת גליל

הרבנות הראשית לישראל

כ"ד אלול תשע"ה
שאלה
שלום כבוד הרב, אני חוזר בתשובה ונתקלתי עקב מחלתו של בני בשאלה הבאה: אומגה שלוש של חברת גליל עונה, לכאורה, על כל דרישות הכשרות, (עד כמה שהצלחתי לברר), אך אין למוצר שלהם תעודת כשרות, כי לדבריהם היצרן לא רואה כדאיות כלכלית לשלם עבורה. אני מביא את המידע שהם מספקים בנושא בהנחה שהוא אמין, על מנת שתעזור לי להסיר ספק האם מותר או אסור להשתמש במוצר שלהם. (והאם ישנם בירורים נוספים שעלי לברר כאן). א-השמן מיוצר מדגים כשרים (אנשובי, מקרל וסרדין), ב-המעטפה עשויה מג’לטין המופק מעור ועצמות של בקר בתהליך כימי ובבישול במשך שעות רבות בטמפרטורה של מעל 180 מעלות, עד כדי כך שהוא לחלוטין כבר לא יכול להחשב כמזון, ג-המוצר אינו ערב לחך, ד-כלב לא יטעם ממנו, ה-השמן עצמו נתון בתוך המעטפת ולא בא במגע עם החך והגרון, אלא נמס במעיים עצמם. מעבר לכך, הוא נחוץ, במקרה שלנו, לא כמזון, אלא על תקן של תרופה לצורך תמיכה במערכת של אדם שיש לו מחלת קרוהן. המוצר המסוים הזה הומלץ לנו, מבין המוצרים האחרים הקיימים בשוק בתור המוצר האיכותי ביותר עבורו. בתודה ובברכת שנה טובה,
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה ג'לטין לא כשר ואם אין להם כשרות אין פיקוח על ייצור לכן יש לקחת רק עם כשרות. בברכה הרב חגי בר גיורא