שאל את הרב

  • כל השאלות

הכשרת מכסה של סיר מזכוכית

undefined

כולל הלכה בית אל

ט תשרי תשע"ו
שאלה
שלום בישלנו תבשיל פרווה בסיר פרווה שהמכסה שלו ברובו מזכוכית (הדפנות ממתכת והידית מתכת ופלסטיק יש גם במכסה חור שמוקף במתכת להוצאת האדים) במהלך הבישול כאשר הסיר היה סגור והמכסה חם נפל על הזכוכית מבחוץ טיפה של עיסה שברובה גבינה וברצוננו שהסיר והמכסה יישארו פרווה אפשר להכשירו שלא יהיה חלבי? וא"כ איך? אנחנו אשכנזים
תשובה
שלום וברכה! לגבי התבשיל - כיוון שמסתמא היה 60 בתבשיל נגד אותה הטיפה שנפלה ע"ג המכסה אזי התבשיל הוא פרווה. אך לגבי המכסה - כיוון שהסיר היה רותח ואז נפלה הטיפה הכיסוי הוא חלבי, ישנה מחלוקת בין הפוסקים בדין כלי זכוכית, יש אומרים שזכוכית אינה בולעת ואינה פולטת, ויש אומרים שדינה ככלי חרס שאין לה תקנה בהגעלה, ולכן ראוי שלא להכשיר את הכיסוי והוא ישאר חלבי. ואם ברצונך להמשיך להשתמש בסיר (ללא המכסה) לתבשיל פרווה מן הראוי להכשירו. גמר חתימה טובה! דביר טובי.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il