תפילת שחרית בעמדה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז מרחשון תשע"ו
שאלה
אני עובד בשמירה ועושה גם משמרות לילה. בגלל שאיני מתפלל ותיקין כל יום אני מחכה לסיום המשמרת (שבע וחצי בבוקר) ואז מתפלל. האם במקרה ועייפים מאוד או כשלא מרגישים כ"כ טוב או כשממהרים ליסוע בבוקר, אפשר להקל ולהתפלל בעמדה? יש עמדה בה באים מכוניות ויתכן שתבוא מכונית גם בתפילת שמונה עשרה. ולעומת זאת יש עמדות שקטות, הדין בהם יהיה שונה? תודה.
תשובה
עדיף להתפלל אחרי השמירה, אדם צריך להתרכז בתפילה וכאן לכתחילה אתה נכנס למצב שיפריעו לך, גם אם זה עמדה שקטה, הרי צריך לשמור ועוסק במצוה פטור מן המצוה, ולכן תתפלל אחרי השמירה.