• גזל ונזיקין

גזל

כולל דיינות פסגות

י"א שבט תשע"ו
שאלה
שלום כבוד הרב אם אמא שלי לקחה לבית תהילים שחילקו לחולים ממקום עבודתה(בית חולים) לקרוא כל עוד נמצאים שם האם נחשב כגזל? והאם מותר לקרוא מהם ?
תשובה
שלום וברכה, אכן באופן פשוט, אסור לקחת לבית, ספר תהילים השייך לבית החולים. אמנם לפעמים מחולקים ספרי תהילים בחינם לסגל בית החולים או על מנת שיוכלו השוהים בביה"ח לקחת אותו לביתם, ויתכן שאמך קבלה רשות פרטית לקחת ספר לביתה. במקרה שמתברר שאכן הספר נלקח על ידי אמך באיסור. יש להעיר באופן נעים, ולא פוגע. כראוי לכבוד של אמא. כלשון השולחן ערוך (אורח חיים סימן רמ, יא) "ראה אביו שעבר על דברי תורה, לא יאמר לו עברת על דברי תורה, אלא יאמר לו אבא כתוב בתורה כך וכך, כאילו הוא שואל ממנו ולא כמזהירו והוא יבין מעצמו ולא יתבייש." בברכה, הרב חיים קטן