• במהלך העבודה

השקעות וסמל הצלב

הרה"ג דוב ליאור

ל אדר א' תשע"ו
שאלה
תצוגת המחשב מראה שערים של מניה בכל יום ובחלק מהימים, צורת השערים נראית כצלב. החלק התחתון של הצלב הוא הערך הנמוך ביותר של מניה באותו יום והחלק העליון של הצלב הוא הערך הגבוה ביותר באותו יום. אלפי יהודים יכולים לראות את התצוגה הזו בכל יום. כדי להבהיר את השאלה, לעתים ניתן לשנות את צורת התצוגה הזו לתצוגה אחרת שלא מציגה צלבים ולכן אני מתקן את השאלה. השאלה המתוקנת היא האם יהודי רשאי לצפות בתצוגה זו או האם עליו לשנות את התצוגה כך של יוצגו הצלבים ועדיין לעסוק בתחום. תודה
תשובה
אין איסור. עוד לפני שנדון האם יש בעיה בתצוגה כזאת של עבודה זרה, הצלב בעצמו הוא לא ממש עבודה זרה, הרמ'א אומר שאם יתיכו מתכת של צלב ויעשו ממנה טבעת יהיה מותר להשתמש בה כי הצלב רק מזכיר להם את השטות שלהם והוא לא גוף העבודה זרה. אלא שאם ישנה אפשרות ללא תצוגה זו מן הראוי להמנע מזה לגמרי כדי לא לתת לזה שום זיכרון, לכן אם אתה יכול לשנות את התצוגה של האתר ודאי שעדיף.