• שאלות כלליות

בגדי שבת ביום חול

הרב יעקב כהן

ז ניסן תשע"ו
שאלה
והרי נפסק ב’שולחן ערוך’ ש’לא יהיה מלבושו כמלבושו של חול, שלא חלילה יצא החוצה וישכח ששבת היום ויחלל את השבת?
תשובה
שלום וסליחה על העיכוב. טעם עניין הבגדים הנאים הוא כבוד שבת, שכן הדבר נלמד מהמילה 'וכבדתו' (שבת קיג ע"א). ראה גם סשו"ע הלכות שבת סימן רסב סעיף ב "ישתדל שיהיו בגדים נאים לשבת; ואם אי אפשר לו, לפחות ישלשל (פי' ישלשלם כלפי מטה שיהיו ארוכים כמדת העשירים (ז) היושבים בביתם, רש"י שם) בגדיו למטה דרך כבוד". עיין שם גם במשנה ברורה. שבת שלום!