• נוסח והגייה

טעויות בברכה

הרב יצחק בן יוסף

י"ב ניסן תשע"ו
שאלה
שלום כבוד הרב. כשבעלי עושה קידוש או מתפלל לפעמים הוא קורא את המילים בצורה לא נכונה. יש לו דיסלקציה. אני לא רוצה לתקן אותו כדי שלא אפגע בו. אך רציתי לדעת אם כשהוא מקדש וטועה במילה הוא עדיין מוציא אותי ידי חובה? ואם לא, מה עליי לעשות?
תשובה
אל תעירי לו,כיוון שיש לו קושי אמיתי ויש חשש לפגיעה בשלום בית שזה הדבר החשוב ביותר. את יוצאת ידי חובה, העיקר בקידוש היא ברכת הגפן וברכת מקדש השבת, ובמקרה שטעויות קיצוניות בברכות את יכולה לומר לעצמך בלחש.