- הלכה
- קמח, תבלינים וקטניות
ניפוי קמח מלא
שאלה
כיצד מנפים קמח מלא?
תשובה
לגבי מקומות הצורכים כמויות גדולות, אנו דורשים בבד"צ את התאריך האחרון של טחינת הקמח, אבל בצריכה פרטית אין הדבר מתאפשר.
לכן:
א. יש לקנות את הקמח מתאריך הייצור האחרון שעל המדף.
ב. יש לבדוק שאין סימני התלעה בתוך הקמח.
ג. יש לנפות את הקמח בנפה של 38-40 מש (בקמח רגיל נדרשת נפה של 50 מש לפחות) ולכן יש לבדוק היטב היטב את הנפות הנמצאות בבית.
לתשובת רבני מכון התורה והארץ.
בעניין קמח רגיל:
לתשובת הרב דוד חי הכהן שליט"א.
לתשובת הרה"ג דב ליאור שליט"א.