ישיבה בית המדרש
בית המדרש
- משפחה חברה ומדינה
- מאמרים אקטואליים
- מאמרים נוספים
- משפחה חברה ומדינה
- חבל קטיף
- שיחות לפני הגירוש
שרת המדיה מוקדש על ידי משפחת גרין לעילוי נשמת יקיריהם
לימוד השיעור מוקדש לעילוי נשמת
חנה בת חיים
ובכן בספר אם הבנים שמחה הוצאת פרי הארץ בעמוד רנו מובא מדרש המתאר איך פעלו המרגלים להחליש את לב העם. כל נשיא הלך בתוך שבטו ונכנס לבתים ועשה עצמו כאדם הנופל מתוך חולשה, עד שנקהלו כל בני המשפחה והרימו אותו, והוא שב וחזר ונפל ושאלו אותו בני הבית: מה לך אבי מה לך רבי? והיה אומר שמחמת דאגה לחייהם ולכבוד בנותיהם הוא בחולשה: כי הוא דואג מה יקרה להם כשיבואו לארץ ישראל, עד ששוב נפל ארצה ובכה והם בוכים איתו. וכך עשו בכל משפחה ומשפחה ובכל שכונה ושכונה, והלכו מבית לבית ואף אחד לא חס על הטירחה וכך עשו תעמולה נגד ארץ ישראל. וזה שנאמר "אחינו המסו את לבבינו", וזה שאמר משה "ותרגנו באהליכם", ובכל אהל ואהל החלישו את האנשים. וממשיך בספר אם הבנים שמחה שהתיקון של חטא המרגלים צריך להיות באותה מידה שקלקלו ובאותה מידה צריך לתקן.
כלומר: ללכת מבית לבית ולא להתעצל ולא לחוס על הזמן ועל הטרחה ולדבר עם כל נשמה יהודית למען ארץ ישראל. אם נעבוד בפעולות כאלה אז יעלה בידנו בעז"הית לעשות את כל כלל ישראל כחבורה אחת בעד ארץ ישראל, ובזה נתקן את חטא המרגלים, ונשלם את החוב על אותו חטא יסתלק הקטרוג ויתגבר הסנגור.
אלו תמצית דבריו של בעל הספר אם הבנים שמחה.ספר זה נכתב בזמן השואה לפני כשישים שנה.
ואכן מבצע פנים אל פנים של תושבי יש"ע הנפגשים עם מתפקדי הליכוד הולך ותופס תאוצה.
התוצאות הן מבורכות, אנשים שומעים לראשונה שלא מדובר על התנתקות מהערבים, אלא הכל יישאר כמו שהיה, ומה שמדובר זהו רק עקירת ישובים פורחים של תושבים נפלאים בחבל קטיף, והאמת משכנעת.
אנשים שומעים שאריק שרון הולך בדרך זו מפני שהוא חושב שאין לעם כח והעם עיף. והוא בעצמו אמר לנו אילו העם היה חזק, והלוואי שיהיה כזה, אז הייתי הולך בדרך אחרת.. אבל הוא חושב שאין לעם כוח ועלינו להראות לו שהעם חזק.
התקשורת הנשלטת על ידי השמאל הקיצוני היא שיוצרת את הרושם כאילו העם חלש כאילו הציבור עייף, אך בכל פעם שיש מבחן מתברר שהעם איתן מאד. כשהיה גיוס למילואים לפני שנתיים אחרי הפיגוע בליל הסדר, הייתה התייצבות של למעלה מ100%. התקשורת הייתה מופתעת. היא תמיד הציגה את המצב כאילו אף אחד לא רוצה לצאת להילחם. העם חזק. ולכן יש להצביע נגד התוכנית של עקירה וגרוש יהודים מאדמת המולדת.
בכל פעם שאנו מכים בטרור ונדמה כאילו ארגוני הטרור נחלשו צצים רעיונות של הסכמים. כך היה בהסכם אוסלו האיום שהביא לאסון. וכך עלול להיות בכל הסכם חדש של וויתורים ונסיגות.
צריך לזכור שהתכנית כוללת עצירת כל ההתפתחות של יישובי יש"ע, הקפאה של הבניה ללא תמורה אמיתית. מה שעלינו לעשות זה לתת כוח לממשלה להיות חזקה ולהצביע נגד התכנית.. והדברים הפשוטים והאמיתיים הללו חודרים ללבבות של מתפקדי הלכוד.
הדרך לנצח את הטרור היא דווקא בהתיישבות ובחיזוק האחיזה בארץ ישראל. זו הדרך היחידה ובה עלינו ללכת. ובזה אנו מתקנים את חטא המרגלים.
"חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוקינו!"
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

פרפראות בפרשה א-ת פ"ש פרפראות פרשת חיי שרה תשפז
לְפִי שֶׁעַל יְדֵי בְשׂוֹרַת הָעֲקֵדָה, פָּרְחָה נִשְׁמָתָהּ מִמֶּנָּה וּמֵתָה. הרי קי"ל שְׁלוּחֵי מִצְוָה אֵינָן נִיזּוֹקִין? ואיך מתה שרה על ידי המצוה. וַיֹּאמְרוּ נִקְרָא לַנַּעֲרָ וְנִשְׁאֲלָה אֶת פִּיהָ. מה תלמוד לומר אֶת פִּיהָ, הול"ל 'ונשאל אותה'. כיצד נשא אברהם את הגר בת פרעה שהיא מצרית, וישראל אסור במצרית.

תפילות, קידוש וסעודות הלכות הבדלה
השיעור עוסק בשאלת חיוב נשים בהבדלה ובאפשרות שלהן להבדיל בעצמן, תוך סקירת מחלוקות הראשונים והפוסקים הספרדים והאשכנזים. בהמשך נידונים הגדרים ההלכתיים של "חמר מדינה" והתנאים שבהם ניתן להשתמש במשקאות חלופיים ליין עבור הבדלה.

מאמר שלישי מדרגת החסיד וחיבורו לאלוקות
מאמר שלישי המשך פסקה י"א
השיעור עוסק בהגדרת דמות ה"חסיד" על פי ספר הכוזרי, כמי שחי את הנוכחות האלוקית בכל תנועה ואיבר בגופו. בהמשך לכך, נבחנים האופנים שבהם האדם מבטא קרבה זו הלכה למעשה – החל מכבוד השכינה, דרך מצוות כציצית ותפילין, ועד להרבות בברכות ובשבחים.

לנתיבות ישראל יסודות האמונה ואהבת ישראל שלמה
לנתיבות ישראל א' , מאמר מ"ז (א)
השיעור עוסק בחשיבות קבלת עול מלכות שמיים ולימוד התורה כבסיס לתיקון רוחני שמתחיל מתוכנו. מתוך כך מודגשת החובה לאהוב כל אדם מישראל ללא תנאי, מתוך הכרה בנשמתו הפנימית ובאחדות האומה.

מידות הראי"ה מידת הברית: מוסר טבעי ומושכל
ברית א'
השיעור עוסק במושג הברית כהטבעה מוסרית פנימית ובלתי תלויה, המהווה את טבעו הבסיסי והישר של האדם. בהמשך מוסבר כיצד פגם הברית מערער את הטבעיות הזו, ומדוע תיקונו דורש מעבר לעבודת ה' תבונית ומאומצת הנובעת מתוך שכל ותשובה מאהבה.

וירא מהכנסת אורחים ועד בירור הייעוד
שיחת מוצ"ש פרשת וירא
השיעור עוסק בגדריה ומשמעותה של מצוות הכנסת אורחים ככוח של קירוב וחסד, תוך השוואה בין מקורות שונים והעמקה בדמותו של אברהם אבינו. בהמשך נבחנים הניסיונות וההיפרדויות בחיי אברהם כמסע של בירור רוחני, המחדד את ייחודו ומעלתו של עם ישראל.

שם משמואל על הפרשה ההבדל בין יצחק לאברהם
שם משמואל על הפרשה - וירא - חלק א'
תפקיד של כל אחד מהמלאכים שבאו אל אברהם. לידת יצחק, שהוא מידת הגבורה, לאברהם, שהוא מידת החסד, בהתאם לציווי ה' לאברהם על מצוות מילה. כשצדיק נמצא בעיר הוא מושך אליו קדושה שמביאה שפע ודוחה את החושך.

שיעורים בספר יהושע הטבע והנס בארץ ישראל
יהושע פרק ג'
למה חשוב לומר שתהליך מעבר הירדן מתחיל בבוקר? מהי חשיבותו של ארון הברית באירוע מעבר הירדן? כיצד נכנסו כל עם ישראל יחד בין שני בדי ארון הברית, ואיך זה מסתדר עם דברי יהושוע שאמר לעם להתרחק מארון הברית?

אורות הקודש - הרב זלמן מלמד שליט"א עלייה רוחנית וסדר תיקון המידות
טהרת הנפש והמידות ח - י
השיעור עוסק בהדרכתו של הרב קוק לגבי המדרג הראוי בעבודת האדם, שבו לעיתים התעלות הדעת והשאיפה הרוחנית קודמות לתיקון המעשים והמידות בפועל. מודגש כי כאשר אדם נתקל במחסומים מעשיים או פסיכולוגיים, עליו להמשיך ולהתעלות בתחומים הרוחניים שבהם כוחו יפה, ומתוך כך יושפע ויתוקן גם עולמו המעשי והמוסרי.

מאמר שלישי מדרגת החסיד וראיית המלאכים
מאמר שלישי המשך פסקה י"א
השיעור עוסק במדרגתו הרוחנית של ה'חסיד' בספר הכוזרי, החווה השגחה אלוהית מתמדת ומודעות עמוקה לבורא בכל תנועה ודיבור. מתוך כך נידונה המחלוקת בין הרמב"ם לרמב"ן ולריה"ל סביב ממשות ההתגלות של מלאכים בעולם והשגתם על ידי יחידי סגולה.

מאמר שלישי השראת השכינה והחיבור למלאכים
מאמר שלישי המשך פסקה י"א
השיעור עוסק במושג השכינה ובגילויה לעם ישראל גם בזמן הגלות, תוך עיון במקורות חז"ל ובספר הכוזרי. בהמשך נידונה מדרגתו של החסיד המתבונן בהנהגה האלוקית, ומובאת המחלוקת בין הרמב"ם לרמב"ן סביב מציאותם וראייתם של מלאכים.

יסודות הש"ס מבוא עיוני לסוגיות השבת אבידה
השיעור עוסק בהבחנה היסודית בין חיובי מצוות (כגון מצוות עשה של השבת אבידה) לבין הגדרות משפטיות-ממוניות של דינים, בעלות ושמירה בדיני ממונות. עקרונות אלו משמשים כמבוא עיוני לפרק "אלו מציאות", תוך הדגמת יישומם בסוגיות מפתח כגון חיוב שומר אבידה, מכירת אבידה, ייאוש ושכר שכיר.















