ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- פרשת שבוע ותנ"ך
- חומש שמות
- יתרו
- הלכה מחשבה ומוסר
- הדרכות ונושאים בעבודת ה'
- נסיונות, קשיים והתמודדויות
הרבי שאל את הבחור האם הוא אוהב בייסבול? ענה לו הבחור שכן ואמר לו את שם הקבוצה. המשיך הרבי ושאל: "אתה יכול לספר לי על משחק מיוחד שהיה?" ענה לו הבחור שלפני כמה זמן הוא ואביו הלכו לראות משחק, והמשחק היה חלש, השחקנים לא היו במיטבם, וכולם צפו את התוצאה העגומה של ההפסד. לא רצינו לבזבז זמן ולהמשיך לראות את המשחק, לכן יצאנו באמצע.
שאל אותו הרבי: "גם השחקנים שצפו הפסד יכלו לצאת מהמגרש באמצע המשחק?" ענה הבחור: "לא, הם היו צריכים להלחם, לשחק ולעשות את מה שהם יכולים עד סוף המשחק".
אמר לו הרבי: "יפה אמרת, ההבדל בין צופה לשחקן הוא שהצופה מהצד יכול בכל רגע נתון שהוא רוצה לצאת מהמשחק. לעומת זאת, זה שמשחק על המגרש, צריך להישאר עד הרגע האחרון של המשחק".
המשיך הרבי ואמר לנער בר המצווה: "כך אתה, מעכשיו אתה לא רק צופה מהצד על היהדות ועל התורה והמצוות, אלא מרגע זה אתה חלק מהעם היהודי. יש לך אחריות, ואתה חלק מרכזי ומשמעותי בתוך כל האור של עם ישראל בעולם".
לקראת סוף פרשתנו, אחר קבלת התורה נאמר: "ויעמוד העם מרחוק, ומשה ניגש אל הערפל אשר שם האלוקים." ישנן שתי דרכים להסתכל על עבודת ה': כצופים מהצד, בחינת 'ויעמוד העם מרחוק', או שמא חווית המציאות ממש כמשה רבנו בחינת 'ומשה ניגש אל הערפל אשר שם האלוקים'.
אכן, יש מניעות בעבודת ה' כפי שרבנו נחמן מברסלב זיע"א כותב בליקוטי מוהר"ן (חלק א סימן קט"ו), שהמניעות הן כדוגמת ערפל, מציאות לא ברורה ומפחידה. האדם לא יודע מה מצפה לו בשלב הבא בעבודת ה'. כי כשאדם נכנס פנימה ועושה עבודת נפשית ורוחנית, הוא יכול להיחשף לדברים לא נעימים שהוא לא יודע איך לטפל בהם.
אבל משה רבנו מלמדנו, שהמניעה, הקושי והאתגר מגיעים כדי שתיכנס פנימה ותתמודד מולם. אל תתרחק, אל תברח, מפני שאלו נועדו להעניק לך הזדמנות לגדול.
פעמים רבות, כשאנו נתקלים באיזושהי בעיה, אנחנו מעדיפים ללכת אחורה, אבל ממשה רבנו ראינו שאין זו הדרך הנכונה, אלא היכנס פנימה אל תוך הערפל, מפני ש'שמה האלוקים' - שם הישועה שלך.
כך ראיתי בדברי הרב שלמה קרליבך זצ"ל שהביא מהאריז"ל: אם קל לך בדבר מסוים, רוב הסיכויים שזה לא התיקון שלך. כלומר, לא זה מה שיגדל ויפתח אותך, כי דווקא ממה שיש לך בו קושי ואתגר, ממנו אתה מתעלה ומתרומם
יהי רצון שנלך בדרכו של משה רבנו, לא נעמוד מהצד, אלא נחווה בשיא העוצמה את 'המשחק' האמיתי בעבודת ה' ונזכה להגיע אל האלוקים
שבת שלום!
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

שמונה פרקים לרמב"ם מדרגות בקרבה אל המלך
שיעור 5
השיעור עוסק בתורת הנפש של הרמב"ם ובמשל הארמון המפורסם מתוך "מורה הנבוכים", הבוחן את הדרגות השונות בקרבה לה' ובהגשמת ייעודו השכלי והרוחני של האדם. דרך סיפורים חסידיים ודיון על אתגרי השעה, מודגש החיבור שבין לימוד עמוק, תיקון המידות והמפגש עם הבורא.

עשרת ימי תשובה מדוע ה' מנסה את האדם - "האלוקים ניסה את אברהם"
ה' מנסה את אברהם מדוע? הרי יודע אם יעמוד בניסיון

רביבים לעורר את הילדים לתשובה
מי שרואה שילדיו אינם מתפללים או לומדים כראוי, יבדוק תחילה את עצמו | לאחר בירורים פנימיים יוכל לדבר עם הילדים בכנות על ערך לימוד התורה | כאשר ההורים רוצים להוכיח את בנם או בתם על התפילה, עליהם לבדוק את עצמם אם הם מתפללים ברצינות | חשוב מאוד שהנזיפות בילדים יהיו מעטות מאוד לעומת דברי השבח והעידוד, ובמיוחד צריך להשתדל להימנע מכעס | כאשר ההורים שומרים על אווירה טובה, רוב הבעיות חולפות ומתברר שהילדים הרבה יותר טובים ממה שהיה נראה לכאורה

אור החיים על הפרשה ברכות השבטים
אור החיים על פרשת וזאת הברכה חלק א'
השיעור עוסק בביאורו של ה"אור החיים" לברכות משה לשבטי יוסף, זבולון, יששכר וגד בפרשת "וזאת הברכה". במהלכו מנותחות המשמעויות הרוחניות וההיסטוריות של הברכות, לצד מקומו המיוחד של משה רבנו בהנהגת העם ובקבורתו.

אור החיים על הפרשה סוד ראיית משה וברכת השבטים
אור החיים על פרשת וזאת הברכה חלק ב'
השיעור עוסק בביאורי ה"אור החיים" לברכות השבטים בסוף ספר דברים, תוך התמקדות בשבטי גד, דן ואשר ובמשמעות מלחמותיהם וברכותיהם. בהמשך נבחנים האופן שבו ראה משה את ארץ ישראל מהר נבו, פטירתו, וסוגיית כתיבת שמונת הפסוקים האחרונים של התורה.

האזינו האזינו – עם זו יצרתי
הדבר שמגן ומציל את עם ישראל במצבי חירום הוא התפקיד והיעוד האלוקי המונח אך ורק על כתפי ישראל עד כי העולם כולו תלוי בו ובסגולתו

אורות התשובה - הרב הראל כהן מכאב התשובה לאור השמחה
אורות התשובה פרק ז, ז | פרק ח, א-ב
השיעור עוסק במתח שבין כאבי התשובה והייסורים הנפשיים הנלווים לניתוק מהחטא, לבין תחושת השמחה והשחרור הנובעות מתיקון הנפש. דרך פסקאותיו של הרב קוק באורות התשובה, מתבאר כיצד הכאב על העבר איננו גורם לייאוש אלא מהווה תהליך ריפוי עמוק המרומם את האדם.

צום גדליה צום גדליה: מצמיחת חורבן לבניין
השיעור מעמיק במשמעותו של צום גדליה בתוך עשרת ימי תשובה, ומסביר כיצד הייאוש של רוצחי גדליה החריב את הסיכוי להמשכיות היישוב היהודי לאחר החורבן. דרך השוואה בין דברי הרמב"ם לגמרא ולחטא נדב ואביהוא, מודגש המסר שגם מתוך השבר הגדול ביותר אסור להתייאש, אלא יש להמליך את רצון ה' ולפעול לתיקון.















