• כל השאלות

חתול בבית

הרב יצחק גרינבלט

י"א סיון תשע"ו
שאלה
כבוד הרב שלום, אנחנו חוזרים בתשובה ב"ה כ7שנים וברשותנו חתול כל השנים הללו. עד היום לא היווה בעיה למרות ההתחזקות. אך בחודשים האחרונים נגרם צער גדול מאוד מאוד לכל דיירי הבית ואין לנו כל רצון להמשיך ולגדל אותו. הוא מסורס. האם מין הדין והחיוב קודם כל לחפש לו בית מאמץ אחר? או שאפשרי גם לחפש לו סביבת גידול חלופית ולאו דווקא בית? האם אני עלולה לגרום לו לצער וכתוצאה מכך לקטרוג עלינו חס ושלום. תודה על התשובה
תשובה
בס"ד שלום רב. שמחתי מאוד לשמוע על הזכות הגדולה שיש לכם להיות חוזרים בתשובה. אברך אתכם שתזכו תמיד להמשיך ולהתעלות. אני מאוד מבין את הקושי עם החתול, וממש כל הכבוד שאתם מוכנים לעשות צעד חשוב כזה. היו חזקים ועשו אותו כמו שאתם מאמינים ובזכות הצעד הזה שאתם עושים. אין זה משנה באיזו דרך תבחרו לא יהיה נגדכם קטרוג. בברכה הרב יצחק גרינבלט.