• התרת נדרים

התרת נדר

הרה"ג דוב ליאור

ה תמוז תשע"ו
שאלה
לפני שנים רבות, בטרם נישאתי אמרתי לה’ שאם אנשא אקבל על עצמי שלא לצאת מארץ ישראל. בעזרת ה’ נישאתי לפני אי אלו שנים. אני מודה שכשנדרתי את הנדר לא הייתי מודעת לכך שיש רבנים המתירים לצאת לטיול מחוץ לארץ ישראל לזמן קצר וכן לא ידעתי שבעלי מאוד ירצה שנטוס יחד. לא סיפרתי לבעלי מעולם על הנדר. אני מרגישה שלמען שלום הזוגיות שלי אני צריכה לנסוע עם בעלי. האם כשבעלי ישמע על הנדר לראשונה יוכל להתירו? האם עלי לפנות לתלמיד חכם? הייתי כמובן שמחה אם בעלי לא היה רוצה לצאת מן הארץ אבל זה לא המצב.
תשובה
הבעל לא יכול להתיר נדר כזה כי הסמכות של הבעל להתיר נדרים מוגבלת לשני סוגים של נדרים נדרי עינוי נפש ודברים שבינו לבינה וזה לא בכללם. (וגם כי זה היה לפני החתונה) לכן את צריכה ללכת לחכם שימצא פתח להתיר את הנדר. כמו כן כשאת הולכת לחכם אני מייעץ לנסות לשחזר באופן מדויק את לשון הנדר כי יתכן ואינו חל כנדר.