• שבת ומועדים
  • קריאת התורה בשבת

השלמת פרשה בשבת הבאה

הרב רואי מרגלית

י"ח טבת תשס"ה
שאלה
אני מתגורר בארה"ב. לא קראנו את פרשת השבוע בשבת שעברה (ויחי). האם בשבת הקרובה (שמות) עלינו לקרוא שתי פרשות?
תשובה
כתב הרמ"א בסימן קל"ה סעיף ב': אם ביטלו שבת אחת קריאת הפרשה בצבור, לשבת הבאה קורין אותה פרשה עם הפרשה השייכת לאותה שבת. והוסיף המשנה ברורה: יש אומרים שאם ביטלו פרשת ויחי אין לקרותו עם פרשת שמות, כי כשקורין שתי פרשיות קורא חד גברא סוף פרשה ראשונה עם תחילת השניה, וזה אין נכון לעשותו בשני ספרים. והוא הדין בפרשיות פקודי-ויקרא וכדומה. ויש חולקין וסבירא להו דלעולם משלימין. וכתב בשולחן עצי שיטים דהנוהג כן אין מוחין בידו. וכתב כף החיים שבמקרה כזה הראשון קורא את כל פרשת ויחי והשני מתחיל מפרשת שמות. הרב רואי מרגלית.