• כלים והכשרתם

הכשרת מכשיר להכנת וופל בלגי

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז אלול תשע"ו
שאלה
ברשותי מכשיר להכנת וופל בלגי הדומה מאד בפעלתו לטוסטר לחיצה. הכנתי בו וופל חלבי והשתמשתי במזלג נקי בשרי בן יומו כדי לבדוק ולהוציא את הוופל. במזלג נאכל עוף שחומם במיקרו ונאכל באותו הכלי שחומם בו. בוופל יש יותר מפי 60 מהמזלג אך הוא נגע בו כאשר הוופל היה כבר קשיח יחסית ולא בצורתו הנוזלית. המזלג נגע בוופל במספר מקומות שונים אך קרובים מאד במיקומם. המזלג גם נגע קלות בגוף המכשיר. מה דין המכשיר? האם תועיל לו הכשרה על ידי הפעלה בחום הגבוה ביותר כפי שכתב כאן הרב ליאור לגבי טוסטר לחיצה?
תשובה
המכשיר כשר (כי נגיעה יבשה, מתכת במתכת ללא משקה, לא מפליטה), המזלג לכתחילה צריך הגעלה אפשר להקל שדי בעירוי מכלי ראשון, לגבי הוופל הבלגי עצמו צריך לחתוך את המקום (היבש) שנגע במזלג והשאר מותר לאכול.