• חתונה ושבע ברכות

חנוכת בית עם שבע ברכות

הרב יצחק בן יוסף

ב אלול תשע"ו
שאלה
בע"ה אנו מתכוונים לעשות סעודה לחנוכת בית האם ניתן במסגרת סעודה זאת לקיים שבע ברכות גם לחתן ולכלה?
תשובה
סעודת שבע ברכות צריכה להיות לכבוד חתן וכלה!! סעודה שהייתה נערכת ממילא או לסיבה אחרת כמו סעודה שלישית בבית הכנסת, או אצלכם חנוכת הבית, צריך להודיע שהסעודה לכבוד החתן והכלה ולהושיבם במקום שניכר שהסעודה לכבודם, וטוב להוסיף מאכל נוסף לכבודם. וכן בעשיית חנוכת הבית. (נישואין כהלכתם יד, כג. לב אברהם התיר לעשות סעודה לכבוד חתן וכלה וברית מילה). שתזכו שהשמחות יהיו במעונכם החדש. לנוסח שבע ברכות לחץ כאן