• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

מכבד או מבזה את הכיפה

הרב דוד חי הכהן

י תשרי תשע"ז
שאלה
שלום כבוד הרב.אני מסורתי ונשוי. אינני שומר שבת אך מרגע הקידוש אינני מסיר את הכיפה עד סוף הערב כי כך אני חש הרגשה של שבת וחיבור למסורת. למרות שהכיפה עדיין על ראשי אני משתמש בשלט הטלביזיה או מדליק חשמל/משוחח בטלפון. האם לדעת הרב מדובר בכיבוד המסורת או ביזיון הכיפה? (כמובן שאין זו המטרה אלא ההפך) תודה ושנה טובה
תשובה
אין בזה ביזיון לכיפה כי זה נעשה בבית ולא לעיני אנשים, ובכל אופן תוכל למעט את האיסורים כמו להדליק את הטלויזיה לפני כניסת השבת ולא לכבות אלא רק להנמיך את הקול, ואולי רק בסוף הערב להסתפק פעם אחת בכיבוי. וכן גם במה שנוגע לחשמל- להדליק לפני שבת ולהשאיר דלוק עד שהולכים לישון ובזאת תוסיף ברכה לביתך.