• שליח הציבור

שליח ציבור שלא התבקש לעלות

הרב דוד חי הכהן

ה טבת תשע"ז
שאלה
לפני הרבה שנים שמעתי שאם אדם עולה להיות חזן למרות שלא הוזמן לעלות, תפילתו אינה תפילה. ואם אני זוכר טוב לא מדובר באדם שהוא חזן בית הכנסת .אלא מדובר במנין שכל יום עולה אדם אחר כחזן. שאלתי האם מה שנכתב נכון ואם כן מה המקור? תודה ושבת שלום
תשובה
הדבר נאמר ביחס לתפילות ימים נוראים למי שכופה את עצמו בניגוד לרצון הציבור. אבל במנין שכל פעם עולה חזן אחר אין להקפיד בזה. ובכל אופן טוב שיהיה ממונה והוא יזמין את אחד המתפללים כדי שיהיה בדרך כבוד.