ברכה על מרק עדשים

כולל הלכה בית אל

ג טבת תשע"ז
שאלה
לכבוד הרב, מה מברכים על מרק עדשים? האם מברכים על המים ועל העדשים בנפרד שתי ברכות שונות או ברכה אחת על הכל? ואיזו? תודה רבה לכת"ר.
תשובה
שלום וברכה! אם העיקר במרק זה העדשים והמרק הוא מועט מאוד - מברכים רק ברכת אדמה. אבל אם יש הרבה מרק ובתוכו יש עדשים - מברך על העדשים - אדמה, ועל המרק - שהכל. וראה עוד בהרחבה בספר פניני הלכה בקישור הבא: //www.yeshiva.org.il/midrash/9075 ברכה והצלחה. הרב דביר טובי כולל הלכה בית אל