• בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

דוחקא דסכין

כולל הלכה בית אל

ה אייר תשע"ז
שאלה
שלום לכבוד הרב האם יש דין של דוחקא דסכינא בגבינות הקשות שלנו? תודה (אודה על מקורות לתשובה)
תשובה
שלום וברכה! דין דוחקא דסכינא קיים גם בגבינות הקשות שלנו (כגון גבינה צהובה ועוד). מקורות להשוואה בין הגבינות שלנו לגבינות שהיו פעם תוכל למצוא בספר 'הכשרות' פרק י' בסעיף נ' שם,שמביא מחלוקת בדבר. ועיין עוד בהערות קכד, וקכה וקכו שם [בדין האם היום גם צריך להמתין 6 שעות אחרי אכילת גבינה קשה..] בברכה, הרב דביר טובי כולל הלכה בית אל