• שבת ומועדים
  • ערב שבת וכניסת שבת

עיר שמקבלת שבת מוקדם

הרבנות הראשית לישראל

י"ד סיון תשע"ז
שאלה
שלום איפה שאני גר, בקיץ מקבלים קבלת שבת מוקדמת ,ויש רק בית ה כנסת אחד כי יש לנו מנין מצומצם בלילה , משא"כ ביום שזה יותר גדול. הקהילה היא של 800 נפשות אבל רובם ככולם הם בגדר של תינוקות שנשבו חוץ מחמשה משפחות דתיות. במנין יש כמו חמשה שומר שבת ,ומקבלים שבת מוקדם בגלל נוחיות אני לא כל השבתות מספיק להגיע לבית הכנסת בשישי, מה הדין שלי, האם אני נמשך אחרי הרוב? ואם כל היהודים שגרים בעיר צריכים לקבל שבת מוקדמת? האם אישתי צריכה להדליק נרות בזמן שבבית הכנסת אומרים ברכו? תודה מראש לוי
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה תפילת מנחה צריך להתפלל לפני פלג המנחה(שעה ורבע זמנית לפני השקיעה/צאת הכוכבים). הדלקת נרות אחר פלג המנחה. יש להתחיל לאכול לפני חצי שעה הקרובה ללילה. טוב לאכול כזית פת אחר לילה. אדם לא נגרר אחר אחרים בקבלת שבת מוקדמת דין זה קיים בכל מקרה קל וחמור שלא נגרר אחר מנין מצומצם. אולי טוב כאשר רוב העיר שומרי תורה ומקבלים שבת מוקדם לא לעשות מלאכות האסורות בשבת במקום ציבורי אחר פלג המנחה כדי שלא יחשדו אותו. שנזכה בע"ה לשמור שבת כהלכתה הרב חגי בר גיורא