• הכותל והר הבית

חתונה בהר הבית

הרה"ג דוב ליאור

ג אב תשע"ז
שאלה
לכבוד הגאון הרב דב ליאור שליט"א שלום רב. מהי דעת הרב בעניין אירועים של קידושי אשה בהר הבית שהתפרסמו לאחרונה? מצד אחד אני מבין את הרצון של אנשים לתת נופך מיוחד וקדוש לרגע המיוחד בחייהם. כמובן בעיניהם זה גם עוד צעד של הפגנת נוכחות ובעלות במקום הקדוש ביותר שלצערנו כיום הגישה אליו דווקא ליהודים, מוגבלת. אולם נראה לי מצד שני שבסופו של דבר יש כאן חוסר כבוד למקום המקדש. כנראה שכשבית המקדש היה קיים לא התחתנו שם ולא השתמשו בו לאירועים פרטיים מלבד מה שמצווה לעשות דווקא בבית המקדש (קרבן תודה, קרבן יולדת וכד’). האם אין כאן מידה של קלות ראש וחריגה ממורא מקדש? אשמח אם הרב יתייחס גם לתמונות סלפי וכד’ שמתפרסמות מאנשים שעולים על הר הבית. תודה רבה לכבוד הרב.
תשובה
לקדש אישה בהר הבית יש בזה קלות ראש ולא נכון לעשות דבר כזה בהר הבית. גם אם הכוונה בזה טובה כדי לחזק נוכחות וריבונות יהודית בהר הבית. צילומי תמונות (ואפילו סלפי) אין בעיה.