סוגיות במסכת סנהדרין

הרב יאיר וסרטיל

ד תשרי תשע"ח
שאלה
בס"ד שלום הרב! תודה רבה! אני מתכנן ללמוד בשנה הבאה את מסכת סנהדרין אך להתמקד בסוגיות הלכתיות מהגמרא דרך הראשונים והפוסקים להלכה, מתחילת המסכת והלאה. האם הרב יכול למקד אותי בסוגיות משמעותיות להלכה ב- 10-20 דפים הראשונים של המסכת? דבר זה ממש יעזור לי ללימוד! שוב תודה ושבת שלום!
תשובה
שלום וברכה, מצ"ב בזו רשימה מתוך תוכנית העיון שבישיבת בית אל רשום שמות הסוגיה ובצידם הדף בגמרא בהצלחה בלימוד! פרק א משפט השופטים ומשפט המלוכה הקדמה הרכב בתי דין לדיני ממונות (ח"א) דין התורה, היחס לשליחותייהו, הגדרת גזילות וחבלות ב-ה הרכב בתי דין לדיני ממונות (ח"ב) יחיד מומחה לרבים ב-ה שליחותייהו קעבדינן – כיצד? ג פשרה ו פלגינן דיבורא ונאמנות ט: סמיכה בזמן הזה יג: הכנת חבורות פרק ג צריך לברר כג: קבלת פסולים לדיינים כד. עד זומם כז. פסול רשע כז. הליכה אחר רוב הדיינים כט. עדות מיוחדת ל הכנת חבורות הכחשה בבדיקות ל: מקום הדיון לא: פרקים ד-ה דיין שטעה התראה פרק ח כוחו של קטן בקניין סח: בא במחתרת עב רודף עב-עג קידוש השם ומסירות נפש עד פיקוח נפש דוחה כל התורה עד. קרקע עולם עד: