שופר פסול בחודש אלול

הרה"ג דוב ליאור

ו תשרי תשע"ח
שאלה
כת"ר כתב שאין צורך בשופר כשר לחודש אלול. האם זה לכתחילה? האם יש לפסק הרב ראיה, סברא או מקור. אשמח מאוד להחכים לשמוע. אישית, נסתפקתי האם העובדה שבמדרש (פדר"א ועוד) כתוב שופר מצריך שופר על הלכותיו, בפרט שחלק מהראונים מתייחסים לזה בלשונם כ’תקנת חכמים’. או שמא סוף סוף מידי ’שופר’ לא נפקא, מה גם שבלשון ספרי המנהגים כדוגמת המהרי"ל כתב ’מנהג כשר’ אשמח לשמוע תשובה, והיא נוגעת לי הלכה למעשה.
תשובה
מכיוון שהמנהג לתקוע בשופר אחרי התפילה לא מוזכר בגמרא הוא אלא רק מנהג אין צורך להקפיד בזה על שופר כשר.