• חלה ונושאים נוספים

חישוב הקמח בהפרשת חלה

מכון התורה והארץ

י"ב תשרי תשע"ח
שאלה
האם הקמח שאני משתמשת להכנת השאור נחשב בכלל הקמח שאיתו אני אופה?
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' השאלה היא שייכת רק אם הקמח של השאור והקמח הנאפה הוא אותו הקמח. כמו כן כמות השאור שהיא בד"כ כוס אחת אולי יש שם 80 סמ"ק קמח (חציו מים), כך שבד"כ זה לא ישנה לעניין הפרשה, אלא א"כ עושים בצורה מאד מדוקדקת. אמנם אם דקדקו מאד בשיעורין יש מקום לצרף את השאור עם הקמח, למרות שלדעתי הנושא מאד קשה מבחינה מציאותית, בייחוד שלא מוסיפים הרבה שאור אלא כמות קטנה מאד של קמח. חג שמח יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ