• בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

מגע אדים שהוחרפו ע"י בצל בשרי במאכל פרווה

כולל הלכה בית אל

י"ב כסלו תשע"ח
שאלה
בכיור היתה מונחת קערת פלסטיק שעובד בה לפני כן בשר. כעת מונחות בקערה חתיכות בצל. מעל הקערה, על שפת השיש, הונחה מסננת, לתוכה נשפכה תכולת סיר פרווה בו בושלה פסטה. חלק מהמים הרותחים שהיו בסיר בו בושלה הפסטה נשפכו גם על הקערה הבשרית עם חתיכות הבצל, והאדים, באופן טבעי, עלו למעלה לכיוון המסננת (עכשיו כבר עם הפסטה) ושפת הסיר. מה דין הפסטה, המסננת, והסיר?
תשובה
שלום וברכה! הן הסיר הן המסננת והן הפסטה נשארו כפי שהיו. וכלומר שניתן להשתמש במסננת ובסיר ולאכול את הפסטה עם חלב ומוצריו. הנימוקים לכך רבים: א. המים שבקערה נחשבים ל'כלי שני'. ב. מן הסתם האדים לא היו חמים עד כדי כך שהיד סולדת מהם. ג. בשביל ליצור חיבור בין כלים ע"י אדים צריך שתיווצר לחלוחית מחמת האדים וזה לא מצוי במקרה המתואר. בברכה, הרב ינון אליהו