• פת, חלב, יין ובישולי גויים

דעות האוסרות אבקת חלב נכרי

הרב שמואל אריאל

כ"א כסלו תשע"ח
שאלה
באתר מצאתי דעות של רבנים המתירים לאכול אבקת חלב נכרי, לכתחילה או בדיעבד. אבל שמעתי שיש רבנים האוסרים לגמרי אבקת חלב נכרי. מי הרבנים שאוסרים?
תשובה
שלום וברכה! הרב מרדכי אליהו זצ"ל – עיין שו"ת מאמר מרדכי כרך א', יו"ד סימן א'. הרב משה שטרנבוך שליט"א – עיין שו"ת תשובות והנהגות כרך ב' סימן שע"ג, ועיין עוד שו"ת חלקת יעקב או"ח סימן קצ"ט – גם מדבריו עולה שאבקת חלב נכרי אסורה. אך כפי שציינת, יש גם רבים שמתירים אבקת חלב נכרי, ובפרט במציאות שבזמננו, כאשר יש פיקוח ממשלתי על החברות שישווקו חלב פרה בלבד.