- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
לפתוח את הלב או לחתוך?
שאלה
האם בהכשרת לבבות חייבים לפתוח את הלבבות ולהוציא את הדם מן החדרים או שמספיק לעשות חתכים על הלב?
תשובה
כיוון שיש שם דם בעין חייבים לחתוך את הלב ולנקות אותו מבפנים כדי להוציא את הדם. לא מספיק לעשות בו חתכים.
לסמוך על אינו יהודי בסופרים בענייני כשרות
הרבנות הראשית לישראל | ו כסלו תשפ"ב
הכשרת לב בקר
הרבנות הראשית לישראל | כ"ה ניסן תשפ"א

כשרות תרנגול הודו
הרב נועם דביר מייזלס | כ שבט תשפ"א

שחיטה פרה שעברה ניתוח קיסרי
מכון התורה והארץ | י"ב מרחשון תשפ"א

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

שטיפת כלים בשבת
כ"ט שבט תשס"ב

ברכות השחר לפני עלות השחר
ל שבט תשס"ב

כלי זכוכית/פלסטיק לבשר וחלב
ו אדר תשס"ב

נקמה בגויים
ו אדר תשס"ב

ברכה על נטיעת עצי פרי
מכון התורה והארץ | כ"ב אב תשס"ז

מה מברכים על ברקים ורעמים
הרב יצחק בן יוסף | י מרחשון תשע"ג

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח
עד מתי קידוש לבנה?
הרב אליעזר מלמד | א כסלו תשס"ז

מרק מאבקת מרק בשרית הוא בשרי?
הרב מיכאל יומטוביאן | י"ד שבט תשפ"ג
לקרוא בדברי חשק לאשה
הרב חיים שריבר | י"ד שבט תשפ"ג
