ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

אופה לחם בשבת וטחינת כוסברה וכד’ | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ח טבת תשע"ח

אופה לחם בשבת וטחינת כוסברה וכד’


מכון התורה והארץ

שאלה:
שלום לרב. יש לי 2 שאלות:
1 לגבי "אופה לחם" שזה מכשיר ששמים בו את החומרים לאפית לחם והוא לש מתפיח ואופה לבד. האם מותר לשים את החומרים סמוך לשבת ע"מ שהוא יעשה חלק או רוב העבודה בשבת כדי שבשעת הארוחה יצא לחם חם?
2. האם מותר לכתחילה לטחון ירק כמו כוסברה פטרוזיליה וכד’ שאינו נקי מתולעים ולאוכלו?
תודה רבה.

תשובה:
בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אינני מכיר את כל סוגי האופים, אם יש אפשרות לשנות דרגות חום ומהירות אסור, כפי שאסור להניח פת לתנור אלא אם כן קרמו פניה שלמעלה ולמטה וגם החומר בפנים הוא כמאכל ב"ד (עיין שו"ע סי' רנד סעי' ה). אבל אם אין אפשרות לשנות את התוכניות ואין אפשרות להוציא באמצע התהליך אפשר לתת בערב שבת לפני השקיעה כפי שכתב המ"ב (ס"ק כח). אמנם לבני אשכנז יתכן שהדבר אסור גם בע"ש אם יש בהפעלת המכשיר מדין השמעת קול (זה תלוי במכשירים השונים).
ב. טחינה שהופכת את הדבר לנזלי ויכול לעבור במסננת דקה אפשר, אבל זה צריך להיות דבר שרגילים לעשות כן כדי לאכלו בצורה זו, אבל רק כדי להתיר אסור חרקים אסור, כפי שאסור לבטל איסור לכתחילה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il