ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
אל תפספסו! סופ"ש הכנה לימים הנוראים מבית אתר ישיבה
שאל את הרב שבת ומועדים הלכות בישול כלליות

אופה לחם בשבת וטחינת כוסברה וכד’

שאלה
שלום לרב. יש לי 2 שאלות: 1 לגבי "אופה לחם" שזה מכשיר ששמים בו את החומרים לאפית לחם והוא לש מתפיח ואופה לבד. האם מותר לשים את החומרים סמוך לשבת ע"מ שהוא יעשה חלק או רוב העבודה בשבת כדי שבשעת הארוחה יצא לחם חם? 2. האם מותר לכתחילה לטחון ירק כמו כוסברה פטרוזיליה וכד’ שאינו נקי מתולעים ולאוכלו? תודה רבה.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' א. אינני מכיר את כל סוגי האופים, אם יש אפשרות לשנות דרגות חום ומהירות אסור, כפי שאסור להניח פת לתנור אלא אם כן קרמו פניה שלמעלה ולמטה וגם החומר בפנים הוא כמאכל ב"ד (עיין שו"ע סי' רנד סעי' ה). אבל אם אין אפשרות לשנות את התוכניות ואין אפשרות להוציא באמצע התהליך אפשר לתת בערב שבת לפני השקיעה כפי שכתב המ"ב (ס"ק כח). אמנם לבני אשכנז יתכן שהדבר אסור גם בע"ש אם יש בהפעלת המכשיר מדין השמעת קול (זה תלוי במכשירים השונים). ב. טחינה שהופכת את הדבר לנזלי ויכול לעבור במסננת דקה אפשר, אבל זה צריך להיות דבר שרגילים לעשות כן כדי לאכלו בצורה זו, אבל רק כדי להתיר אסור חרקים אסור, כפי שאסור לבטל איסור לכתחילה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ
עוד בנושא הלכות בישול כלליות

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. שאל בהמשך לשאלה זו

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il