• מחשבים ואינטרנט

העלאת משחק לחנות אפליקציות

הרב חיים שרייבר

י"ט אייר תשע"ח
שאלה
שלום. קצת לפני שנכנסתי לעולם התורה, הייתי עוסק בבניית משחקים בתור תחביב ל"הנאת" הציבור. כיום שאני בחור ישיבה ועוסק בתורה, צצה לי שאלה הלכתית. האם מותר להעלות משחק שבניתי אז בעבר לחנות האפליקציות ולמכור אותו, לשם רווח אישי או לשם צדקה ? השאלה נובעת מההסתפקות שלי האם בכך שאני מעלה משחק אני אולי גורם לאדם שמשחק בו לעסוק בדברים בטלים, או שאפשר להגיד שבגלל שכל החנות אפליקציות מלאה במשחקים כאלה אז אין חשש לאיסור? ואם אכן יש בעיה בדבר, האם זה אותו דין לצורך מצווה, דהיינו רווח לשם צדקה? תודה, שלום.
תשובה
שלום כיום קיימים בשוק משחקים רבים כך שלא אתה הגורם לעיסוק של כלל הציבור במשחקים. ודאי שאתה כאדם דתי תיצור משחק ללא גירויים אסורים על פי התורה ובכך תעזור ותסייע לציבור להימנע מלצרוך את אותם משחקים אסורים. עלה והצלח. (איני יודע מה גרם לעיכוב כה רב במתן התשובה, בכל אופן בשם מערכת שאל את הרב אנו מתנצלים.) המשך לשאול ולהתקדם מבחינה רוחנית בלימוד במעשה בתורה ובמידות. יום טוב