• זמני התפילה והיום

תפילה לפני הנץ

הרב אליעזר מלמד

כ תשרי תשס"ג
שאלה
בבית הכנסת היחיד שיש ליד ביתי מתפללים תפילת שחרית בשעה 5:20 וכך העמידה היא לפני השעה של הזריחה המופיע בלוחות. האם ניתן להתפלל בשעה זו או לא ואז אם לא אני צריך להתפלל ביחידות?
תשובה
כל זמן שהתפילה אחר עמוד השחר, אפשר להתפלל עמהם, ולברך על הציצית והתפילין אפשר אחר "שיכיר" שהוא כשעה לפני הנץ החמה. ואפשר לומר ברכות השחר ופסוקי דזמרה לפני "משיכיר", ואחר ישתבח להתעטף בציצית ולהניח תפילין. נחלקו האחרונים כיצד ראוי לנהוג לכתחילה,. ונראה לי כהוראה כללית שעדיף להתפלל במניין ואפילו אם הוא לפני הנץ החמה.