מחשב נייד במקומות מטונפים

הרב אליעזר מלמד

א שבט תשס"ב
שאלה
מה דינו של מחשב נייד שיש עליו קבצי קודש, לעניין קדושה, כניסה למקומות מטונפים, חדרי שירותים וכד’...? השאלה שייכת גם לגבי קלטות, דיסקים וכו’.
תשובה
מותר להכנס עם מחשב נייד או תקליטורים, שבהם מאגרי מידע של דברי קודש לשרותים. מפני שהם מוצפנים ואינם מופיעים בצורת כתיבתם, שרק באופן זה חלה עליהם קדושה. וכשהם מוצפנים דינם קל יותר מדין כתבי קודש המכוסים בשני כיסויים, שמותר להכנס עמהם לשירותים. אמנם מצד הכבוד יש הידור לכסותם, אבל אין בזה חובה. אמנם אם כתובים עליהם פסוקים מבחוץ, מפני אותם פסוקים צריך לכסותם. לתשובת הרב בנושא מחיקת קלטות עם דברי קודש. לתשובת הרב דב ליאור בנושא מחיקת שם ה' מצג סלולרי.