• מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

נ"ט בר נ"ט במגבת

הרב אלישיב קפקה

כ"א אדר תשע"ח
שאלה
בורקס חלבי היה מונח על פלטה, כשעליו נייר-מגבת, ומעליו מגבת. למחרת (בתוך היממה), הונחה המגבת ישירות מעל מאכלים שונים - בשרי ופרווה. אנחנו ספרדים (שיטת הרב עובדיה). א. האם מותר לעשות כך לכתחילה? ב. האם המאכלים מותרים מדין נ"ט בר נ"ט, או שמא דין זה לא נאמר על מגבת? ג. אם לא - האם יש לשער שישים כנגד כל המגבת, או בכל מאכל כנגד החלק שהיה מעליו? ד. מה דין המגבת עצמה?
תשובה
בס"ד שלום, לכתחילה אין להשתמש בכיסוי אחד למאכלים ממינים שונים. במקרה זה לא נאסרו המאכלים. ההיתר אינו מצד נט בר נט אלא משום שלא היה מגע ישיר בין המאכל למגבת. בברכה , הרב אלישיב קפקה