• פירות וירקות

בטל בשישים בבישול ירקות

מכון התורה והארץ

ג ניסן תשע"ח
שאלה
שלום, רציתי לדעת האם יש בטל שישים באם אני מבשל ירקות כמו ארטישוק, שיתכן שיש בתוך העלים שלו חרקים מסויימים ואז אני רוצה לשתות את המים, האם המים אסורים בשתיה או למשל באכילה או טחינת תותים, שיתכן ויש בהם חרקים אבל לא רואים אותם והם מעטים בתודה,
תשובה
בס"ד שלום וברכה חרקים שלמים אינם בטלים אפילו באלף, וזו תקנת חכמים ש"בריה" אינה בטלה, אפשר לבטל איסורים אבל דבר חי לא מתבטל. לגבי טחינה של דבר אפשר לטחון ובלבד שיעבור ויעשה דק דק כמו קמח שעובר במסננת דקה ביותר. חודש מבורך יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ