• כל השאלות

האם מותר לעשות טיפולי פוריות על פי היהדות?

הרב גדעון ויצמן

י"ט ניסן תשע"ח
שאלה
בס"ד ניתקלתי פעמים רבות להתנגדות חריפה מצד גדולי ישראל על הנושא של הפרייה מלאכותית לנשים. כלומר הבאת ילד לעולם לא מצד אישות או נישואין . האם זה מותר באמת? ואותם אלה שמתירים על סמך מה פוסקים שזה מותר? והיה וזה מותר על פי הדין לעניות דעתי הילד יגדל ללא אבא ויהיה לו קשה מאוד. ( מבחינה חברתית) ולאישה בלי בעל ( חום ואהבה, יחסי אישות, וכמובן מבחינה חברתית יכולים לחשוד בה... ) אז אשמח לדעת מה הדין לגבי זה?
תשובה
שלום אכן פוסקים רבים אוסרים להביא ילד ללא בעל מהסיבות שצוינו בשאלה. כל טוב