• התרת נדרים

התרת שבועה

הרה"ג יעקב אריאל

ח אב תשע"ח
שאלה
לכבוד הרב לפני מספר שנים כשהייתי אברך צעיר קבלת על עצמי הגבלות לגבי שימוש באינטרנט ע"י שבועה בשם ה. עקב כך לא השתמשתי הרבה באינטרנט ואחרי כמה שנים שכחתי מה היו ההגבלות. במציאות של היום אני זקוק לשימוש באינטרנט וכמו כן אני מעונין ללמוד לימודי הי- טק שבהם השימוש באנטרנט הכרחי. בערב ראש השנה האחרון כיונתי בהתרת נדרים שאני מעונין לבטל שבועה זו. לפי מה שראיתי בספרי אחרונים מאוחרים בעיקרון התרת נדרים צריך לפרט הנדר אך בערב ראש השנה לא מפרטים כי הסבה שצריך לפרט כי שמא זה נדר שאסור להתיר. לפי זה לכאורא אם מותר להתיר את השבועה שלי ההתרה עזרה. על כן אני שואל את הרב אם הבנתי נכון? האם ניתן להתיר שבועה זו ? אם ההתרה לא חלה האם אוכל להפגש עם הרב שיתיר לי את השבועה
תשובה
להתרה צריך שלושה כשלפחות אחד מהם יודע הלכות נדרים ושבועות פנה לרב המקומי שירכיב לך בי"ד