• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

לאחר תשעה באב נדחה

רבנים שונים

כ"א תמוז תשע"ח
שאלה
בשנה רגילה נוהגים להמשיך את מנהגי האבלות גם לתאריך י' אב. השנה תשעה באב נדחה משבת ליום ראשון - האם מנהגי האבלות ממשיכים ליום שני, י"א אב?
תשובה
שלום וברכה אני מצרף תשובה מתוך שיעורו של הרב מרדכי אליהו זצ"ל: כשתשעה באב נדחה ליום ראשון - לדעת האר"י ז"ל אין להחמיר באיסורי עשירי באב ביום שני שהרי הוא יום אחד עשר. אך המנהג להחמיר בלילה שלאחר התענית ולא אוכלין בשר ויין מפני אבלות היום, ולמחרת ביום שני מותרין בכל. (שו"ע, רמ"א שם. כה"ח שם ס"ק טוב). לשיעור המלא לחצו כאן תשובת הרב יוסף צבי רימון שמיעת מוזיקה במוצאי תשעה באב נדחה רחיצה, כביסה ותספורת במוצאי תשעה באב נדחה