• שבת ומועדים
  • חולים, מעוברות ומניקות

חולה ביום כיפור

הרבנות הראשית לישראל

ה תשרי תשע"ט
שאלה
שלום רב, האם על האנשים הבאים לצום ביום כיפור: 1. אדם בן שבעים אשר לפני כשלושה חודשים קיבל טיפול כימותרפי ועבר 2 ניתוחים גדולים (הסרת גידול מאיר מהשלפוחית וניתוח על רקע חסימת מעיים). נכון להיום, ידוע כי הגידול הוסר במלואו. 2. לוקה בסכיזופרניה אשר נוטל כחמישה סוגי תרופות ביום. לפחות תרופה אחת דורשת אכילה של ארוחה גדולה (כ 400קלוריות) לצורך ספיגתה. תודה רבה וגמר חתימה טובה
תשובה
ב"ה שלום וברכה צריך לשאול רופא דתי שמכיר את החולה. בברכה הרב חגי בר גיורא