• קריאת שמות ושינויים

נתינת השם נמרוד

הרב משה ליב הכהן הלברשטט

י כסלו תשע"ט
שאלה
איך זה שישראלים רבים כל כך שאינם דתיים נותנים לבניהם את השם נמרוד? האם זה לא כמו שתתן לילד שלך את השם עמלק, המן, היטלר או טורקמדה? איך יכול המוהל לאפשר מתן שם מגעיל כזה בעת ברית המילה, שהרי נמרוד רצה להרוג את אברהם אבינו, האם זה לא אותו הדבר כמו לתת את השמות שהוזכרו לעיל?
תשובה
השם נמרוד הוא אכן שם מאוד בעייתי, וראוי להעיר על כך בדרכי נועם לאנשים הפתוחים לשמוע זאת. ידוע שגדולי ישראל מורים לאנשים הנושאים את השם נמרוד להחליף את שמם לאברהם. אולם עלינו לדון לכף זכות את אותם יהודים הנותנים שם זה שאינם מודעים למשמעותו ומורכבותו. אינני חושב שיש לדון את המוהלים בענין זה משום שיתכן שיש אנשים שאינם פתוחים לשמוע, וחשוב הרבה יותר שאותם אנשים יצאו עם הרגשה טובה מטקס ברית המילה וימשיכו למול את בניהם, דבר שלצערנו גם עליו קמו עוררין בימינו.