• שחיטה והכשרת בשר

בו פקועה שנתנבלה אימו

הרב חיים שרייבר

ד אב תשע"ט
שאלה
שלום לכבוד הרב! ביורה דעה יג, ג:"וכן אם שחטה ונתנבלה בידו או שנמצאת טריפה אם העובר בן ט חי טעון שחיטה לעצמו וניתר בה ואם הוא בן ט מת או בן ח אפילו חי הרי זה אסור". לא הבנתי מה שונה דינו של בן פקועה שיצא מנבלה או טריפה מדינו של בן ח חי שנולד מאמא רגילה שצריך לחכות עד ליל שמיני בכדי שיצא מדין נפל ואז ניתר בשחיטת עצמו כמו שכתוב בסימן ט"ו סעיף ב. אני מבין מדוע אי אפשר לאוכלו שהוא מת או שהוא חי בלי ששחטו שהרי לא ניתר בסימני האם אבל מדוע שלא יותר בשחיטת עצמו בליל שמיני, תודה.
תשובה
שלום בן ח דינו כמת ולכן לא מועילה לו שחיטה. אך אף לחומרת הרמא שם שאנו חוששים שמא אינו בן ט ואסור מיד מותר לאחר ח ימים. יום טוב