• שבת ומועדים
  • 'דתי' ו'חילוני' בשבת

בר מצוה של נערים חילוניים

הרה"ג דוב ליאור

ט אייר תשס"ה
שאלה
בבית הכנסת שלנו עולים לתורה בשבת רוב הילדים של השכונה שמגיעים לבר מצווה. למרות כל ההסברים וההוראות והחוזה שחותמים עליו ההורים, אנו עדים לצערינו לחילול השבת בפרהסיה, כגון: הגעה במכוניות עד לפתח בית הכנסת, צילצולי פלאפונים, נשים בלבוש לא צנוע, גברים שמעשנים סיגריות בחצר של בית הכנסת, כניסה לבית כנסת ללא כיסוי ראש. רב בית הכנסת טוען שלמען קירוב לבבות צריך להתעלם ולנסות לקרב אותם. האם זה נכון?
תשובה
הם צריכים להתחייב שישמרו על כללי בית-הכנסת. אם הם לא יכולים לעמוד בזה, שלא יעשו בר-מצוה בבית הכנסת. אצלנו אין כזה דבר שהמטרה מקדשת את האמצעים, ולא עושים קירוב לבבות על חשבון חילול שבת.