• שאלות כלליות

ברכה על הציצית כשאשתמש בטלית של הציבור

כולל הלכה בית אל

כ"ז מרחשון תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב! בדרך כלל כל שבת בישיבה אני קורא בתורה ואיני נוהג ללבוש טלית גדול בתפילה אא״כ אני הש״ץ או קורא בתורה. האם צריך לברך בבוקר על הטלית קטן ואח״כ כשאקרא בתורה עושה ברכה על הטלית גדול (של הישיבה) או לברך רק פעם א׳ (ועל איזה מהם)?
תשובה
שלום וברכה. לגבי הברכה על טלית גדול של ציבור. יש לדעת שאעפ שהאחרונים(המ"ב יד סק יא) פסקו לברך,ממ למעשה הורו אחרוני דורנו שהמנהג הוא שאין מברכים על טלית של ציבור כן הורו הרב אוירבעך והחזוא והבן איש חי ועוד . לגבי הברכה על טלית קטן יש לך להמשיך במנהגך אך יש לציין שלדעת הספרדים הם אינם מברכים כלל על טלית קטן אעפ שמרן פסק לברך ממ המנהג שלא לברך כלל ופוטרים אותו בברכה של הטלית גדול בבוקר(מפני שגם הרווקים הספרדים מתעטפים). לכן למעשה תמשיך לברך כמנהגך על הטלית קטן אבל לא לברך על הטלית של הציבור. בברכה רבה הרב אוריאל מועטי.