• כיבוד הורים פוגעים ומתעללים

לקרוא לרב או לאשפז בכפייה

הרב דוד חי הכהן

כ"ה שבט תש"פ
שאלה
שלום, רציתי להתייעץ לגבי נושא "בעייתי" לאחרונה השכנה שלי (בת 48) השתנת לאחר מריבה קשה בין האבא לבת (לא אלימה חס וחלילה) ומאז היא הפסיקה להיות נחמדה חייכנית ואופטימית כמו שהיא הייתה היא התחילה לדבר בצורה לא נאה לבנות שלה (בנות 24 ו19) לקלל ולגרש אותן מהבית ולדבר על זה שהכל קורה בגלל שאחת מהן מכשפה ושהיא מצאה לכך ראיות (מבחינתה ראיות זה שלילדה יש ספר של עמוס עוז שהיא לקחה מחברה שלה ועל הכריכה יש ציור של חתול שחור) הילדות המסכנות מבוהלות ולא מוכנות לחזור לבית חשוב לציין שבמשך 10 השנים האחרונות שאנחנו שכנים היא לא הראתה סימנים של שגעון או אמונה בכישופים וכו המשפחות חברות והייתי שומר לה על הילדה (19) כשהיא הייתה קטנה ואין היסטוריה של מחלות נפש במשפחה אצלן גם הם משפחה דתית וכבודו של הרב במקומו מונח אבל הוא לא רופא ולכן עלתה ההתלבטות הם לאשפז בכפייה או שנקח אותה לרב כי כשנקח אותה לרב נתחייב לקבל את מילתו (הבת הקטנה רצתה להביא הביתה רב שלא מקובל ברוב קהילת העיר בגלל קיצוניות יתר) לכן אשמח להתייעצות בנושא בתודה מראש.
תשובה
אני מציע להתייעץ עם פסיכולוג איך להתנהג איתה. בינתיים כדאי להמשיך לדבר איתה בנעימות ובאופטימיות כאילו לא קרה כלום. במקביל שהבנות לא יבואו הביתה ולא תראה אותם אולי היא תירגע בינתיים. אם היא תמשיך להתנהג כלפי אחרים בדרך קשה אז אולי בהתייעצות עם פסיכיאטר אפשר לשקול אישפוז.