• שבת ומועדים
  • מכירת חמץ

קניית חמץ בעקבות הקורונה

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ט אדר תש"פ
שאלה
לפני כשבוע נתפרסמה תשובה מכב בעניין קניית חמץ ע"מ למוכרו לגוי הרב ענה שזו סתירה מניה וביה ונוראות נפלאתי הלוא כך מנהג ישראל מקדמת דנה! וכי כבוד הרב לא ניהל כל שנה מכירת מבעלי מכולת ומפעלים שרכשו חמץ ממש לפני פסח בכוונה למכור לגוי? ראיתי שאלה דומה למי שנוהג שלא למכור חמץ בעין, האם בגלל המצב המיוחד מותר לו לרכוש ע"מ למכור וגם לו התירו בברכה ובכבוד רב
תשובה
סוחרים מוכרים את חמצם לחלוטין ובכנות. הם מעוניינים באמת למוכרו ע"מ לקבל כסף תמורתו זוהי עיסקת חייהם. אנשים פרטיים ש'מוכרים' כביכול את חמצם ע"מ שיוכלו לחזור וליהנות ממנו מיד במוצאי הפסח זו אינה מכירה אמיתית אלא פיקציה בעלמא