לחזור בתשובה מלאה

הרב יצחק גרינבלט

ח סיון תש"פ
שאלה
שלום הרב , קצת על עצמי אני בן 26 ומבאר שבע גדלתי בבית מסורתי שומרים שבת עשו לי בר מצווה , מגיל 14 ועד עכשיו לא שמרתי מצוות לא שמרתי שבת כל החגים הכל , חטאתי בכל דבר אפשרי וכל חיי היו מבולגנים ולא טובים ומלאים בכעס אפשרי הרב אני פונה לאתר כמקור אחרון של עזרה .. אני רוצה להתקרב באמת לבורא וללמוד את התורה את ההלכות את הכל !! אבל אני לא יודע מה מאיפה להתחיל מה לעשות איך לעשות בתור חילוני אני לא יודע יש הבנה בסיסית אבל רוצה ללמוד נכון .. מה עליי לעשות הרב אני אובד עצות
תשובה
בס"ד שלום לך. קראתי את מכתך ומאוד הבנתי אותך. זה מאוד לא נעים ולא קל, אבל חשוב מאוד לא להתייאש, שכך לימדו אותנו גדולי ישראל, שאסור להתייאש, אלא כל זמן שאדם חי זה אומר שה' יתברך מאמין בו, ושהאדם מסוגל להגיע לדברים נפלאים, להתעלות ולתקון את הכל. אבל כאשר אדם מתייאש הוא עלול להפסיד המון. לכן, אשתדל לעזור לך, אבל גם אם אני הקטן לא אצליח בכך אסור לך להתייאש, ותהיה חייב להמשיך הלאה, להמשיך ולא לוותר, ודע לך שבסופו של דבר מי שלא מוותר, בסוף הוא מצליח. הבלגן בחיים, הדברים הלא טובים שעברת יש בהם מתנה גדולה בשבילך. כאשר הכל מסתדר לאדם, הכל זורם כראוי, פעמים רבות האדם לא מרגיש צורך בשינוי, בתהליך, לכן הקושי גורם לצורך, המשבר גורם למנוף קדימה. אך איפה מתחילים, לדעתי הנכון ביותר זה ליצור קשר עם מישהו בבאר שבע שילווה אותך. יש בבאר שבע הרבה מאוד אנשים מקסימים, שממש ישמחו מאוד לעזור לך. בבאר שבע יש מקום נפלא בשם בית מוריה, ושם ישמחו מאוד לעזור לך. תתקשר למספרים בדף בקישור: http://www.bmoriah.org.il/contactMoria.asp במידה ותרצה קשר אישי עם מישהו אשמח לקשר אותך. בחיבור לבית מוריה תוכל ללמוד את כל הדברים ואף ידריכו אותך איך להתחיל ואיך להתקדם. נצל את ההזדמנות ותגלה המון המון אוצרות נפלאים. בברכה הרב יצחק גרינבלט.