• שאלות כלליות בברכות

סדר קדימות לפירות של חוץ לארץ

הרב אליקים לבנון

כ"ח תמוז תש"פ
שאלה
שלום וברכה, האם דין קדימה לפירות תקף גם לפירות שאינם מארץ ישראל? והאם רלוונטי גם לאוכלים בחו"ל? כלומר, האם אני צריך להקדים ענבים לאגוזים ששניהם לא מארץ ישראל? ואם יש לי פרי שאינו משבעת המינים אך מקורו מארץ ישראל (כגון תפוז) האם יוקדם בברכה לענבים שאינם מארץ ישראל? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום. שבעת המינים, הם גידולים שנתברכה בהם ארץ ישראל. גם אם גדלו בחו"ל, יש להם דין שבעת המינים. וענבים קודמים לתפוז, גם אם הם מחו"ל, והוא מארץ ישראל. אם יש לפנינו ענבים מארץ ישראל, וענבים מחו"ל, מצד החביבות ראוי להקדים ענבי ארץ ישראל.